Статии

Добре дошли в GlutenFree Deli!

Тук ще намерите прости (но вкусни!) рецепти, които можете да приготвите в рамките на час или по-малко и които са 100% без глутен и без яйца. Не трябва да прекарвате часове в кухнята, за да приготвите вкусни ястия, на които да се насладите със семейството. Трябва Ви правилната рецепта. 

Защо без глутен и без яйца?

През 2016г. и двете ми деца бяха диагностицирани с цьолиакия. Цьолиакията е автоимунно заболяване и за нея няма лечение – единствено строгата безглутенова диета може да осигури нормален начин на живот. В допълнение към цьолиакията, едното ми дете е алергично и към яйца. Така че рецептите са 100% без глутен и 100% без яйца.

Какво ще откриете тук:

  • Вкусни лесни рецепти, приготвени с ежедневни продукти. Обичам да използвам свежи, естествени, необработени такива.
  • Тестени печива, които са толкова вкусни, че никой няма да разбере, че са без глутен и яйца. Може би това ще е разделът с най-много рецепти или най-посещаваният 🙂
  • Изпробвани и тествани рецепти. Всички рецепти, които ще намерите тук са приготвени лично от мен и одобрени от моето семейство.
  • Идеи за „храна в кутия“ за училище или офиса – знаете, че да се храниш без глутен навън си е предизвикателство, и то голямо. 
  • Познати и непознати рецепти – всички преработени така, че да пасват на храненето на моето семейство – 100% без глутен и 100% без яйца
  • Рецепти за цялото семейство! Всички вкъщи се храним така 🙂

Какво няма да откриете тук:

  • Не следвам определен режим. Тук ще намерите всякакви рецепти – веган, палео, кето, АИП…. Готвя без глутен и яйца, защото децата ми трябва да се хранят така!
  • Рецепти, приготвени с изкуствени заместители на захар. Обичам да използвам мед, кокосова захар, петмез, меласа.

Ще се радвам, ако моите рецепти Ви улеснят живота поне малко, така че оставете коментар или ми пишете 

GlutenFree Deli (и в частност аз) няма за цел да дава медицински съвети, да насърчава към определен начин на хранене и не препоръчва самодиагностиката и самолечението на здравословни проблеми.

Благодаря, че сте тук!

Ако Ви харесва съдържанието, подкрепете ме в Patreon!

1 Comment

  1. Im more than happy to find this page. I want to to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and i also have you saved to fav to look at new things in your web site.

Comments are closed.

Може да харесате...